NLP Coaching

NLP Coaching

Het ontwikkelen van het menselijk kapitaal binnen organisaties, aansluitend bij de organisatie strategieën is voor mij een grote passie. Bijvoorbeeld:
1. Medewerkers die voorheen aangesloten waren bij de organisatie en ineens lijkt het alsof ze afhaken, waar komt dat vandaan? Hoe komt dit en wat kan de medewerker hier zelf aan doen. Alles heeft een reden.
2. Talentvolle medewerkers waarvan management weet dat ze het kunnen, en ze blijven stil staan.
3. Medewerkers die in een ontwikkeltraject komen
4. Teams die op een andere manier met elkaar gaan samenwerken
5. Begeleiden van transities binnen de organisatie

Coaching bij deze vragen is een ontdekkingsreis naar talenten, verruiming van mogelijkheden en perceptie en daarbij de ontwikkeling een boost geven, voorbij de eigen comfort zone. En ook eigen inzichten creëren en te gebruiken en het oude kunnen loslaten. Medewerkers en teams coachen, handvatten geven en zorgen dat ze verder gaan in hun ontwikkeling geeft organisaties ruimte om te groeien en te veranderen.

Als coach heb ik een actieve houding, luisterend naar wat de medewerkers of teamleden zegt/zeggen en hoe het gezegd wordt. Het gedrag en denk patronen worden helder door de spiegel die ik ze aanreik. De gewenste verandering komt in eigen beheer samen met de handvatten om de nieuwe weg in te gaan. Met respect, warmte, passie, humor, analytisch vermogen en het vermogen om bij de medewerkers de randen van hun kunnen te zoeken ga ik als coach aan de slag.

NLP (Neuro linguïstisch Programmeren) is een methode voor gedragsverandering en leiderschap. NLP leert je keuzes maken op o.a. en niet gelimiteerd tot het gebied van communicatie, ondernemen, leiderschap, ontwikkeling,  gezondheid en relaties. En het heft in eigen handen nemen en houden voor je eigen toekomst.
Zowel voor individuen, als voor teams en zelfs voor de hele organisatie.